Een trots projectteam

De vraag die ik kreeg was: “Wij hebben een succesvol project afgesloten en willen dit vieren met het projectteam. Kan jij een Belbin-sessie organiseren? Tegelijkertijd willen we terugkijken op wat er is gebeurd en bereikt en vooruit kijken naar de toekomst.”

Ik trof een enorm trots team, waarin diverse mannen en vrouwen van uiteenlopende leeftijden zich allemaal betrokken voelden bij hun eigen aandeel in het bereikte resultaat van het project. Het resultaat was gerealiseerd binnen de tijd en binnen budget. Iets wat niet altijd overal gebeurd.

We hebben de Belbin teamrollen uitgelegd en de samenstelling van het team bekeken. Eenieder herkende zich en elkaar hierin en dit gaf een mooie bevestiging van wat iedereen eigenlijk wel had gevoeld, maar nu werd het nog een keer zichtbaar en bespreekbaar gemaakt. Achteraf was het mooi om te zien hoe ieder binnen dit team zijn natuurlijke rol/talent heeft kunnen uitleven binnen dit project en ook binnen dit team.
Wat mij opviel als trainer was de enorme onderlinge verbondenheid, met elkaar en het uiteindelijke projectdoel. We hebben met elkaar stilgestaan bij speciale momenten binnen het project en als ik dan doorvroeg naar hetgeen dit dan zo bijzonder maakte was er vaak sprake van ontroering. Het was wel erg duidelijk dat deze mensen enorm aan elkaar gehecht waren geraakt.
Dit is een typisch voorbeeld van een team dat de groeicurve naar team volwassenheid helemaal heeft doorlopen. Er was een projectleider die ook echt zijn leidersplek in heeft genomen. Op een liefdevolle manier, niet altijd op een zachte manier, maar altijd vanuit zijn hart en gericht op het behouden van de relatie met zijn teamleden. Het project was voorbij, afgerond en daarover was ook verdriet voelbaar. Het team ging uiteenvallen. Dit was ook een afscheid.

Kortom: We hebben een heerlijke middag gehad, waarin niet alleen voor mij voelbaar was hoe werken met elkaar aan een project een heel waardevolle groeistimulerende ervaring kan zijn. Het was voor de teamleden een belangrijke consolidatie van een inspirerende ervaring en een blijvend projectresultaat waar iedereen nog lang trots op kan zijn! Ik was dankbaar dat ik hier getuige van mocht zijn.

Deze sessie was erg waardevol voor het team omdat hiermee de hechtingscirkel eigenlijk helemaal is doorlopen, waardoor ieder teamlid elke stap in de cirkel bewust is geworden en klaar is om deze geconsolideerde positieve ervaring mee te nemen in een volgende ervaring. Ze zullen waarschijnlijk nog lang nagenieten en doorpraten over dit resultaat en de opgedane ervaringen.

Transactionele Analyse

Wil je ook een Belbinsessie voor jouw team? Meer informatie hierover…

 

 

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees verder

Deel 1. De roep van de ziel:

De huidige maatschappij gaat gebukt onder, voor ons mensen, onzichtbare krachtenvelden die als doel hebben de mensen weg te leiden bij hun ziel, hun binnenwereld.

Checklist voor mentale gezondheid

Vandaag kwam ik toevallig terecht op een lijstje met aanbevelingen van therapeuten om mentaal gezond te blijven. Nu de C-19 periode het afgelopen jaar de

Een trots projectteam

De vraag die ik kreeg was: “Wij hebben een succesvol project afgesloten en willen dit vieren met het projectteam. Kan jij een Belbin-sessie organiseren? Tegelijkertijd

Hocus FOCUS Pilatus LOS!

Donderdagmorgen 20 september 2012 Deze morgen heb ik mijn agenda leeggemaakt, zodat ik echt aan de slag kan met een stuk schrijven over focussen en